Flytt

Är du stressad inför din flytt? Lugn, vi hjälper dig!

Att hitta och anlita en flyttfirma kan kännas som ett hopplöst projekt, men det måste det inte vara. Man hör ofta talas om oseriösa skojare till flyttfirmor, men man får inte glömma att det finns hundratals duktiga och kunniga aktörer på marknaden. Här radar vi upp några tips som är bra att ha med sig när man ska välja;

Kolla upp företagets status
Ett enkelt sätt att få mer kött på benen är att be om flyttfirmans organisationsnummer. Det finns sedan olika sätt att kolla upp företaget med hjälp av detta, antingen kan man ringa Skatteverket eller så kan man själv göra en sökning på till exempel allabolag.se för att se att organisationsnumret faktiskt är aktivt. Där kan du också se företagets tidigare bokslut och registrerade adress vilket också är ett bra sätt att se om företaget är seriöst. Var noga med att kolla så att företaget har en aktiv f-skattsedel.

Be om att få prata med tidigare kunder
Om flyttfirman är seriös och tidigare har utfört bra arbeten så kommer de att ge dig referenser när du ber om det. Om flyttfirman inte vill ge dig någon referens bör du dra öronen åt dig.

Försäkringar och avtal
Innan flytten drar igång bör du skriva ett avtal med flyttfirman. Där bör du se till att det finns inskrivet vem som tar ansvar för ditt bohag under flytten, inom vilken tid flytten ska vara klar, vilket pris ni kommit överens om med mera. Det är också bra att kolla upp om företaget har en försäkring som täcker eventuella skador.

Få hjälp med att välja
Även om du nu har fått en inblick i vad du bör tänka på när du ska välja flyttfirma så kan det vara svårt att veta vart man ens ska börja leta. Om du vill att flyttfirmor istället ska kontakta dig så finns det tjänster där du kan lämna en förfrågan som går ut till ansluta flyttfirmor i din närhet, till exempel www.flyttproffs.se.

Vi önskar er en riktigt smidig flytt!

Lämna ett svar